Eitjes van kristal*

Een kip legt gemiddeld 310 eieren per jaar en wij slagen er al vijftien jaar in die allemaal één dag later in de winkelrekken te krijgen. ‘Wij’, dat zijn Stefaan Verhelle en echtgenote Hermine Steenhuyse, die met een team trouwe medewerkers elke dag vroeg uit en in de veren zijn.

Hervé Steenhuyse, de vader van Hermine, blijft op amper enkele honderden meters van ’t Munckenei het opfokbedrijf Steenhuyse runnen. In De Kloosterbeekhoeve, het legbedrijf met scharrelhuisvesting en wintertuin, komen kippen in een veilige en beschermde omgeving terecht waar ze binnen en buiten lopen. Begin 2017 kregen onze kippen er met De Kwartelier ook directe buren bij: drieduizend kwartels zorgen elke dag voor verse kwarteleieren.

Sorteren en verpakken gebeurt op dezelfde locatie in ‘t Munckenei, wat kwaliteit en snelheid garandeert. Dankzij ons vlekkeloze distributiesysteem met eigen vrachtwagens kunnen we prat gaan op het label ‘dagvers’. Elk ei is traceerbaar en alle ondernemingen beschikken over kwaliteitslabels en certificaten die onze transparantie onderstrepen.

Gecentraliseerd en zonder veel externe tussenschakels is ’t Munckenei een klantgericht en diervriendelijk familiebedrijf. Een dagvers en lekker ei tot bij de klant krijgen is al vijftien jaar elke dag onze uitdaging.

*’t Munckenei viert in 2017 een kristallen, 15-jarig jubileum! Kristal is iets om te koesteren en voor te zorgen. Onze eieren zijn dat ook.

Assortiment

Scharreleieren
Verrijkte kooieieren
Kwarteleieren
Gekleurde eieren

Grootverpakkingen
Kleinverpakkingen
Private label

Ontdek ze hier
Eitje met code

Waar komt mijn
ei vandaan?

Kraak de code

RECEPT

Pannenkoeken

Wist je dat?

... eieren worden best nooit op warme plaatsen gezet, maar netjes in de koelkast en liefst in hun originele verpakking?

Lees meer

Ontdek nu ook
onze Bio Bel eitjes

Met Bio Bel lanceert ’t Munckenei in de nabije toekomst een eigen merk. Eentje met waarde, want Bio Bel zal als eigen label synoniem zijn met Belgische bio-eieren.

ONTDEK BIO BEL